Nauka pokazala: Ovo je najbolji način da isečete picu

Britanski istraživači su razvili formulu za sečenje pice na savršeno jednake delove, a da se pritom zadovolje kako oni koji vole koricu tako i oni koji preferiraju sočnu sredinu.

Za Džoela Hadlija i Stivena Vorslija, matematičara sa Univerziteta u Liverpulu, pica je ozbiljna stvar, s kojom se ne treba šaliti.

U svom članku, objavljenom u časopisu New Scientist, oni predlažu nekoliko načina za sečenje pice uz koje je svako parče jednake veličine. Matematički princip je prilično jednostavan: picu treba seći po zakrivljenim geometrijskim figurama neparnog broja stranica.

Svaka od tih figura se potom može iseći na dva dela, a svaki deo na dva nova dela, i tako redom. "Ne znam da li naš rad može da se, osim za picu, primeni i na nešto drugo", kazao je jedan od autora studije, prenosi sajt Muchies.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.