VIDEO: Napravite ukusnu "magičnu" čokoladnu kuglu sa sladoledom

Ako želite da napravite sjajan dezert za nekoliko minuta, pogledajte sledeći video.

Takozvana magična čokoladna kugla topi se uz pomoć preliva od čokolade, pravi se krajnje jednostavno, a oduševiće svakoga.

Za početak otopite belu cokoladu u šerpi ili u mikrotalasnoj. Uzmite plastičnu kuglu (možete je pronaći u bolje opremljenim prodavnicama plastike, centrima za opremanje kuće ili "Uradi sam" radnjama), otvorite je i napunite čokoladom. Kuglu obrnite tako da čokolada pokrije svaki deo kugle. Takvu kuglu stavite u zamrzivač na sat vremena, izvadite je i otvorite - imaćete savršeno oblikovanu čokoladnu kuglu.

Dok je hladna, na dnu kugle napravite rupu, a najbolje je da zagrejete neku vatrostalnu površinu i okrećete kuglu po njoj, dok se ne stvori rupa. Ne brinite, vaša kugla se neće raspasti dok je okrećete.

Odaberite čime ćete napuniti kuglu - to može biti sladoled, kolači, parče torte, voće... bilo šta.

Pripremite to na većem dezertnom tanjiru i preko toga postavite otvor kugle, tako da zatvorite svoj dezert. Ukrasite tanjir oko kugle, po želji.

Jedino što je ostalo je da napravite preliv koji celom jelu daje šmek. Istopite polovinu jedne crne ili mlečne cokolade i dobro zagrejte, ali ne do ključanja. Tokom serviranja jela, prelijte otopljenu čokoladu preko kugle i gledajte kako se topi i otkriva vašu poslasticu iznutra.

Pogledajte kako izgleda varijanta ovog jela. Prijatno!

  • Ivan

    18.07.2019 21:01
    Gde kupiti kuglu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.