Menu 021

Trikovi za kuvanje testa

Ukusna pasta je jedan od najzahvalnijih obroka, jer može lako i brzo da se spremi.
Život 17.02.2016. | 22:44 > 22:47

Da biste bili majstor i kada je testenina u pitanju, ipak bi trebalo da znate nekoliko "caka".

VELIČINA JE BITNA

Često se dešava da za kuvanje testenine uzmemo manju posudu, što je pogrešno. Testenina bi trebalo da se kuva u većoj posudu sa puno vode. Ako ne stavite dovoljno vode, biće lepljiva.

OPREZNO SA SOLJU

Vodu treba da posolite tek kada provri, nikako ne ranije. Tako će testenina bolje da upije so.

ZABORAVITE NA ULJE

Mnogi na početku kuvanja stavljaju ulje u vodu jer misle da testenina onda neće biti lepljiva. Problem eventualne lepljivosti rešićete tako što ćete testeninu redovno da mešate tokom kuvanja. Izbegavajte dodavanje ulja jer postoji mogućnost da se tako na testenini stvori masni sloj.

NE ISPIRATI TESTENINU

Kada po završetku kuvanja isperemo testeninu, ustvari isperemo sav ukus sa nje i prirodni skrob.

NE BACAJTE VODU

Vodu u kojoj se testenina kuvala iskoristite za sos koji želite da poslužite. Ta voda je puna skroba i doprineće da se sos bolje zgusne. Dakle, nemojte da dodajete brašno ili zapršku.

Autor: Zadovoljna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
  • Lala
    18.02.2016 09:42
    Crnjak..
    Caka je u tome da se koriste domaca testa a ne kupovna,i ukus imiris.
  • Kuvar Amater
    18.02.2016 07:37
    sve već poznato, nadao sam se eventualno nečemu novom....
  • expert
    18.02.2016 00:24
    :)
    Budalo jedna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar



Preostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest