Trikovi za kuvanje testa

Ukusna pasta je jedan od najzahvalnijih obroka, jer može lako i brzo da se spremi.

Da biste bili majstor i kada je testenina u pitanju, ipak bi trebalo da znate nekoliko "caka".

VELIČINA JE BITNA

Često se dešava da za kuvanje testenine uzmemo manju posudu, što je pogrešno. Testenina bi trebalo da se kuva u većoj posudu sa puno vode. Ako ne stavite dovoljno vode, biće lepljiva.

OPREZNO SA SOLJU

Vodu treba da posolite tek kada provri, nikako ne ranije. Tako će testenina bolje da upije so.

ZABORAVITE NA ULJE

Mnogi na početku kuvanja stavljaju ulje u vodu jer misle da testenina onda neće biti lepljiva. Problem eventualne lepljivosti rešićete tako što ćete testeninu redovno da mešate tokom kuvanja. Izbegavajte dodavanje ulja jer postoji mogućnost da se tako na testenini stvori masni sloj.

NE ISPIRATI TESTENINU

Kada po završetku kuvanja isperemo testeninu, ustvari isperemo sav ukus sa nje i prirodni skrob.

NE BACAJTE VODU

Vodu u kojoj se testenina kuvala iskoristite za sos koji želite da poslužite. Ta voda je puna skroba i doprineće da se sos bolje zgusne. Dakle, nemojte da dodajete brašno ili zapršku.

Autor: Zadovoljna

  • Lala

    18.02.2016 09:42
    Crnjak..
    Caka je u tome da se koriste domaca testa a ne kupovna,i ukus imiris.
  • Kuvar Amater

    18.02.2016 07:37
    sve već poznato, nadao sam se eventualno nečemu novom....
  • expert

    18.02.2016 00:24
    :)
    Budalo jedna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima