Trikovi za kuvanje testa
Da biste bili majstor i kada je testenina u pitanju, ipak bi trebalo da znate nekoliko "caka".
VELIČINA JE BITNA
Često se dešava da za kuvanje testenine uzmemo manju posudu, što je pogrešno. Testenina bi trebalo da se kuva u većoj posudu sa puno vode. Ako ne stavite dovoljno vode, biće lepljiva.
OPREZNO SA SOLJU
Vodu treba da posolite tek kada provri, nikako ne ranije. Tako će testenina bolje da upije so.
ZABORAVITE NA ULJE
Mnogi na početku kuvanja stavljaju ulje u vodu jer misle da testenina onda neće biti lepljiva. Problem eventualne lepljivosti rešićete tako što ćete testeninu redovno da mešate tokom kuvanja. Izbegavajte dodavanje ulja jer postoji mogućnost da se tako na testenini stvori masni sloj.
NE ISPIRATI TESTENINU
Kada po završetku kuvanja isperemo testeninu, ustvari isperemo sav ukus sa nje i prirodni skrob.
NE BACAJTE VODU
Vodu u kojoj se testenina kuvala iskoristite za sos koji želite da poslužite. Ta voda je puna skroba i doprineće da se sos bolje zgusne. Dakle, nemojte da dodajete brašno ili zapršku.
Autor: Zadovoljna
Komentari 3
Lala
Kuvar Amater
expert
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar