Recept dana: Nadevena saher torta

Probajte ovu zanimljivu verziju popularne saher torte.

Dobro umutiti 120 grama maslaca sa 10 žumanaca i 10 kašika šećera. Zatim u masu dodati 10 kašika samlevenih oraha, četiri kašike mrvica od keksa ili biskvita, 120 grama rendane čokolade i na kraju čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca.

Sve dobro izmešati, pa sipati u maslacem namazan i brašnom posut kalup. Najbolje je da kalup bude četvrtastog oblika.

Kalup staviti u rernu i peći tortu na umerenoj vatri. Trebalo bi da, pošto je pečena, bude više vlažna, a nikako prepečena.

Ispečenu tortu raseći preko polovine, a zatim je nadevati.

Nadev pripremiti na sledeći način: jedno celo jaje, jedno žumance, dve štangle čokolade, dve kašike mleka i 200 grama šećera staviti u lončić za sneg, staviti na paru i mutiti masu dok se ne zgusne. Zatim lončić skinuti sa šporeta, malo krem prohladiti i dodati 150 grama prethodno umućenog maslaca. Sve dobro penasto izmešati, pa time nadevati tortu.

Glazuru za saher-tortu pripremiti na ovaj način: 100 grama rendane čokolade, 100 grama šećera i tri do četiri kašike toplog mleka prokuvati na šporetu. Zatim skinuti sa šporeta, prohladiti i kad masa bude mlaka, preliti njome tortu.

Zatim je staviti na hladno mesto da se stegne.

Prijatno!

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima