Šta kada vam se riblja kost zaglavi u grlu?

Mnogi ljudi vole ribu, ali je nerado jedu, i to najčešće zbog iritantnih koščica za koje se ponekad čini da ih je nemoguće izvaditi.

Mnogi se čak ni ne usuđuju da jedu ribu zbog straha da ne progutaju kost što je svakako neprijatno iskustvo. Ali bez brige, jer i tu ima leka. Ribu za početak ne treba jesti halapljivo, već polako, najbolje uz čašu dobrog vina.

Treba očistiti svako parče i od najmanje koščice. Ipak, ukoliko se i dogodi da vam kost od ribe zastane u grlu, progutajte koricu hleba. Ona će, skoro sigurno kost "poneti" u želudac, gde će je želudačni sokovi brzo rastvoriti.

Ali ipak desi se i da se kost dobrano zaglavi da čak ni hleb ne pomaže. U tom slučaju pokušajte sa limunom. Isecite kriške i polako sisajte sok koji će prolazeći kroz grlo rastvoriti kost. 

  • Veganka

    04.12.2016 19:19
    Nemojte mučiti i ubijati ribe. One su inteligentna i osećajna bića isto kao i mi.
    http://youtu.be/hnA9N6bxwiw

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.