Posle bureka sa plazmom stigla i pita sa ćevapima

Burek sa eurokremom i plazmom, sa pečenim paprikama i fetom, zatim pita sa kobasicama i kiselim kupusom ali i sa kolenicom nisu više najkreativniji specijaliteti, od kada je jedna pekara u Beogradu počela da pravi nesvakidašnji gurmanluk - pitu sa ćevapima.
Dejan Andonov, jedan od pekara koji pravi novi specijalitet, kazao je za "Blic" da je na ideju došao njih bivši kolega, a oni su je rado prihvatili. Kada su videli kako se prodaje, odlučili su da ostane u ponudi za stalno. Andonov dodaje da se svakog dana traži "tepsija više".
 
"Priprema se tako što se tri vrste mesa mešaju i začinjavaju po određenoj recepturi. Prave se ti manji ćevapi - komadi mesa, a zatim se peče oko 10 minuta. I dalje mi tražimo savršenu recepturu za ovu pitu iako je i sada odličnog ukusa. Ranije smo u ponudi imali i pitu sa piletnom i bešamel sosom, ali reakcije nisu bile tako dobre kao za ovu, pa ih nemamo više u ponudi. Mi uvek želimo da imamo neke novine u ponudi pa se nemojte iznenaditi ako i u skorije vreme bude opet nešto novo", poručio je ovaj pekar.
 
Što se ukusa tiče slična je bureku sa mesom, a kilogram košta 500 dinara.
 
"Ne pitajte me ništa, od kako sam počela da je jedem ne prestajem. Prosto sam se nagojila od nje", zaključila je jedna od mušterija.
  • mesozder

    25.03.2017 22:05
    Vegani paljba sa ovih vesti smarate, ziveo burek s cevapima!
  • Miris pite

    25.03.2017 21:52
    Detinjstvo
    Pita sa pečenim paprikama i zrelim sirom postoji odavno, i pravi je delikates!
    Ideja: ćevapi + kajsija ili u vreme posta sutlijaš + ribizla...
  • Veganka

    25.03.2017 21:47
    @Nar
    To na slici je šimpanza, a šimpanze nisu isključivi biljojedi. Jedu 90% biljne hrane, ali i 10% insekata tj. životinja. Trebao si staviti sliku gorile, one jedu isključivo biljnu hranu.
    Leševe stare danima, mesecima i godinama jedu samo bakterje i ljudi nekrovori.
    To čak ni lešinari ne jedu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima