Megaburger od 800 evra zbog dolaska novog cara

Jedan restoran u Tokiju od danas nudi hamburger od 800 evra, kao deo proslave dolaska novog cara početkom maja.
Megaburger od 800 evra zbog dolaska novog cara
Foto: Pixabay
Hamburger je težak tri kilograma. Sastoji se od delikatesne paštete guščije jetre, govedine i crnog tartufa, a na gornjem delu je zlatna prašina.
 
"Želimo da proslavimo dolazak novog cara i nove ere u Japanu", rekao je šef kuhinje restorana Patrik Šimada, Amerikanac japanskog porekla.
 
Hamburger, koji je nazvan "zlatni džinovski burger" (Golden Giant Burger), košta 100.000 jena (800 evra) i biće na jelovniku restorana do kraja juna.
 
Japan je dugo zabranjivao konzumiranje mesa, ali je tu zabranu ukinio car Meidji 1872. godine a od kraja Drugog svetskog rata, hamburgeri se prave i prodaju u Japanu.
 
Japanski car Akihito abdiciraće 30. aprila 2019, što će biti prvo dobrovoljno napuštanje Prestola hrizanteme posle dva veka. Dan kasnije će princ Naruhito biti krunisan i time će otpočeti nova era.
 
Akihito (83) je 2016. izrazio nameru da abdicira zbog godina i zdravlja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima