Koliko dugo određeno meso smete da držite u frižideru

Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, posebno ako se radi o mesnim proizvodima.
Koliko dugo određeno meso smete da držite u frižideru
Foto: Pixabay
Saznajte koliko meso može da stoji u frižideru bez bojazni da će se pokvariti.
 
Piletina i ćuretina
 
Pileće i ćureće meso možete držati u frižideru samo dan ili dva, ali do godinu dana u zamrzivaču. Ukoliko je meso kuvano, možete ga čuvati i nekoliko dana duže, ali ukoliko zamrzavate kuvano meso, ono ne može trajati duže od dva do šest meseci. 
 
Crveno meso i svinjetina
 
Crveno meso i svinjetina mogu ostati u frižideru do pet dana i mogu se zamrzavati od četiri do 12 meseci. Kuvano crveno meso može trajati tri do četiri dana u frižderu i dva do šest meseci u zamrzivaču.
 
Mleveno meso
 
Mleveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili piletina i ćuretina, možete čuvati u frižideru dan do dva, a zamrznuto od tri do četiri meseca. 
 
Kobasice i viršle
 
Kobasice i viršle u frižideru mogu trajati dve nedelje ukoliko su neotvorene, a ukoliko ste ih otvorili trebalo bi da ih potrošite u roku od tri do pet dana nakon otvaranja. U zamrzivaču će trajati od mesec do dva.
 
Mesne salate od piletine, tunjevine, jaja i testenine trajaće tri do pet dana u frižideru i ne smete ih zamrzavati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.