Tužio Burger King za pet miliona dolara jer biljni burger dodiruje mesni dok se peku

Jedan vegan optužio je Burger King da biljni burger "Impossible Whopper" proizvodi u dodiru s mesnim burgerima, zbog čega tuži taj lanac restorana brze hrane uz ocenu da je reč o prevari potrošača.
Tužio Burger King za pet miliona dolara jer biljni burger dodiruje mesni dok se peku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Filip Vilijams iz Džordžije je u tužbi pred saveznim sudom u Majamiju naveo da je naručio biljni burger "Whopper" bez majoneza u Burger Kingu, i da mu je rečeno da se burger peče na istom roštilju kao i oni od piletine ili govedine. On dodaje kako u lancu nije video nikakva obaveštenja za potrošače o toj praksi.
 
Vilijams, koji ne jede i ne pije proizvode životinjskog porekla, kaže da ne bi naručio burger da je znao da je "zagađen" mesnim tragovima ili pečen u dodiru s mesnim proizvodima.
 
Lanac sa sediištem u Majamiju reklamira svoj biljni proizvod na internet stranici uz tvrdnju da sadrži nula odsto govedine. "Whopper" sadrži i paradajz, salatu, majonez, kečap, krastavce, luk i pecivo sa semenkama susama.
 
Bez majoneza taj se vegetarijanski burger smatra veganskim.
 
U tužbi se navodi da se Burger King lažnim reklamiranjem finansijski okoristio veganskom opcijom koja nije veganska.
 
Burger King odbio je da komentariše tužbu, ali na svojoj internet stranici nudi opciju pripreme burgera bez kontakta s mesom.
 
"Impossible Foods Inc", koji proizvodi biljni burger, kaže da on nije namenjen veganima ili vegetarijancima neko ljubiteljima mesa koji žele da smanje unos životinjskih proteina.
 
Tužbom se traži odšteta od najmanje pet miliona dolara.
  • Dejan

    21.11.2019 17:51
    Cccc
    Niste vi tzv vegani gladni,imate rotitelje pune kesa koji vam placaju zivot,jadni ste i bedni sa vasim idejnim zivotom, tuga jad i beda !
  • Plant

    20.11.2019 22:29
    Loliša, vegan može, ali i ne mora da vodi računa o zdravlju. Veganima je bitno da li je životinja iskorišćavana ili ne.

    Predlog za redakciju 021.rs - pošto često pišete o veganima, bilo bi lepo da nekoga od nas kontaktirate i da vam rubrike budu tačne, zanimljive i objektivne.

    Slobodno pišite na climatesaveserbia@gmail.com i dobićete neograničen izvor informacija.
  • Loliša

    20.11.2019 15:35
    Vegan ide u Burger King? A ovde će da sektaši o zdravlju i zdravoj ishrani? Samozadovoljni egoisti koji se dave u licemerju. Tek su ovi budale što podilaze tim idiotima. Ti Orvele si žešći sektaš, a sad si potvrdio i da si žešći licemer. Ne smeta ti fejk vegan koji se hrani brzom hranom. Nisi reč rekao o tome. Ali zato nama ovde drobiš godinama, nazivaš ljude lešojedima i šta sve ne. Ćuti i pokrij se ušima. Jedina dodirna tačka sa ovim debilom ti je što ste oboje licemerne vunice. Idi pojedi jedan vegetarijano u Maji da ti bude lakše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.