Počeo je "Veganski januar"

Nova godina je za mnoge značila i osmišljavanje kojih pravila će se pridrižavati u 2020. Jedan od izazova je i veganski januar.
Iza tog pojma zapravo stoji neprofitna organizacija "Veganuary" koja ohrabruje ljude da postanu vegani na mesec dana i duže. 
 
U njihovoj kampanji 2019. je učestvovalo pola miliona ljudi, a pokret su promovisali brojni brendovi, trgovine i restorani, i to uvođenjem 200 novih proizvoda i menija samo na području Velike Britanije.
 
Prema podacima koje su objavili ru 2019, svakih šest sekundi jedna osoba se prijavila da se oproba u izazovu. Doduše, nepoznanica je koliko je njih od ukupnog broja nastavilo da praktikuje veganstvo nakon završetka izazova, kao i to koliko je osoba izdržalo mesec dana bez mesa i životinjskih proizvoda.
 
Godina 2020. je ujedno šesta godina održavanja veganskog januara, a broj učesnika se svake godine povećava.
 
"Cilj je ohrabriti ljude da jedu isključivo namirnice biljnog porekla kako bi zaštitili životnu sredinu, zaustavili patnju životinja i popravili sopstveno zdravlje", stoji na stranici organizacije "Veganuary".
 
Veganski januara je počeo danas, 1. januara 2020. i trajaće mesec dana. Ipak, šef "Veganuary" kaže da je ideja da to učesnicima postane životni stil koji neće napustiti već 1. februara.
  • @BulevarEvrope

    06.01.2020 11:21
    A ovi što vole meso i vode ratove, oni su kao filantropi? Biti mizantrop je normalna reakcija na brojna ljudska nedela. Možda su vegani i suviše isključivi, ali ovi koji jedu meso svaki dan i briga ih kako žive životinje u betonskim štalama, bez sunca i meseca, eksploatisane i obezvređene kao živa bića, su ustvari samo druga krajnost.
  • BulevarEvrope

    02.01.2020 12:26
    @Orwell Vegan
    Kompulzivno vegunstvo je zasnovano upravo na mizantropiji.
  • Orwell Vegan

    02.01.2020 10:41
    Istina
    Koliko mrznje u komentarima. Ali kako sejes tako zanjes, pa i smrt zivotinja. Nece vam nijedna ostati duzna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.