Neobična "akcija" u belgijskim kafićima

Belgijanci su, kako bi pružili podršku restoranima i kafićima, osmislili jednu veoma neobičnu inicijativu.
Neobična "akcija" u belgijskim kafićima
Foto: Pixabay
Naime, umesto akcije "dva po ceni jednog", njihovi kafići će nuditi opciju da se jedno pivo plati po ceni dva. Akcija se umesto "happy hour" zove "helpy hour", piše Biznis i Finansije.
 
Prema podacima belgijske Federacije kafića, oko polovine od 12.000 kafića u zemlji moglo bi da se zatvori zbog posledica koje je na njihovo poslovanje ostavila pandemija. Predsednica Federacije Dajen Delen kaže da sumnja da će Belgijanci biti srećni ako budu gledali kako se njihova omiljena mesta za izlazak zatvaraju.
 
Zato je i osmišljena ova privremena inicijativa za očuvanje kafića. Kada se stvari vrate u normalu, kaže ona, vratiće se i popusti i akcije poput “dva po ceni jednog”.
 
Naravno, niko neće primoravati građane da nešto plaćaju više nego što vredi. Naime, na mušterijama je da odluče da li žele da učestvuju u ovoj akciji i svojim donacijama pomognu omiljenim barovima da prebrode ovu krizu.
 
Na pitanje zašto se ova akcija odnosi baš na pivo, odgovor je vrlo jasan – Belgijanci obožavaju ovo piće. Slična inicijativa organizovana je u ovoj zemlji i za pomfrit.
  • Kaćanka

    07.06.2020 07:33
    Leopold
    Samo da ne bude ko neće da plati u kavez!
  • a za to

    07.06.2020 01:54
    vreme ovde
    Belgijanci i prave super piva pa je i uredu da se plate dva po ceni jednoga. Ovde je užasno malo kafića gde služe valjano pivo. Više ja kao u Kuda idu divlje svinje,'' Jedna ura dva pandura'', morao sam malo izmenitii zbog poente...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.