Džoni Voker uskoro u papirnoj ambalaži

Džoni Voker, brend viskija star gotovo 200 godina, uskoro će se prodavati u papirnoj ambalaži.
Diageo, kompanija koja je vlasnik ovog brenda, saopštila je da planira da na proleće sledeće godine u prodaju pusti prve nove ekološke ambalaže, prenosi BBC.
 
Pravljenje staklenih flaša, kako navode, troši energiju i emituje ugljenik.
 
Za papirnu ambalažu, Diageo će pokrenuti firmu pod nazivom Pulpek, koja će proizvoditi ambalažu i za brendove Unilever i Pepsi. Papirne boce za viski biće napravljene od drvene pulpe i moći će u potpunosti da se recikliraju, saopštila je kompanija.
 
Mnoge kompanije za proizvodnju pića razvijaju papirne ambalaže kako bi pokušale da smanje zagađenje i učine proizvode održivijima, piše BBC.
 
Međutim, Koka kola je u januaru saopštila da se neće odreći jednokratne plastične ambalaže jer je potrošači i dalje žele.
  • Jogi Letač

    14.07.2020 10:04
    @khm, staklo se reciklira u staklari, koju Srbija, nažalost nema. Istina je, da se u Srbiji ne otkupljuje staklena ambalaža, ali ne znači da je to tako u drugim, "normalnim" zemljama.
  • za khm

    14.07.2020 09:44
    reciklaža stakla
    ima na putu ka Karin Komercu firma koja otkupljuje staklo
  • khm

    14.07.2020 09:12
    Gde se staklo reciklira? Hteo sam da recikliram određenu količinu tegli i slično. Niko u NSu i okolini ne sakuplja. A tetra pak se ne reciklira i to je činjenica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.