Najstariji poznati viski uskoro na aukciji, cena do 40.000 dolara

Najstariji poznati viski uskoro će se naći na aukciji, a procene su da bi mogao koštati više desetina hiljada dolara.
Najstariji poznati viski uskoro na aukciji, cena do 40.000 dolara
Foto: Pixabay
Viski je flaširan u gradu Lagrejndž, američkoj saveznoj državi Džordžiji, a veruje se da je "old ingledew" najstariji poznati viski na svetu, što olakšava aukciju, saopštila je aukcijska kuća "Skiner".
 
Kako prenosi CNN, internet aukcija zakazana je za period od 22. do 30. juna, a očekuje se da će se ponude kretati u rasponu između 20.000 i 40.000 dolara.
 
Utvrđeno je da je burbon verovatno proizveden između 1762. i 1802. godine, otprilike u vreme Američkog rata za nezavisnost, rekli su zvaničnici.
 
Ostaje, međutim, nejasno gde je proizveden.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima

Može li se jesti previše voća?

Voće je neizostavni deo uravnotežene ishrane jer, zahvaljujući vlaknima, pruža osećaj sitosti, hidrira organizam, a ćelije snabdeva energijom.