Čizburger u Mekdonaldsu poskupeo prvi put posle 14 godina

Lanac brze hrane Mekdonalds podigao je cenu svog čizburgera prvi put posle 14 godina, piše BBC.
Čizburger u Mekdonaldsu poskupeo prvi put posle 14 godina
Foto: Pixabay
Cena čizburgera je sa 99 penija poskupela na 1,19 funti u Velikoj Britaniji, a Mekdonalds se na to odlučio zbog sve većih troškova.
Najavljeno je poskupljenje i ostalih proizvoda, i to od 10 do 20 penija.
Izvršni direktor Mekdonaldsa u Velikoj Britaniji i Irskoj Alister Mekrou rekao je da razumeju da bilo kakvo povećanje cena nije dobra vest.
 
"Odlagali smo to i minimizirali ove promene koliko smo mogli", rekao je on i dodao da su neke cene ostale nepromenjene.
 
Pojedine cene će nastaviti da variraju u različitim restoranima, jer nekima upravljaju oni koji su uzeli franšizu i koji mogu da određuju cene na osnovu preporuka Mekdonaldsa.
 
Da je cena Mekdonaldsovog čizburgera porasla u skladu sa inflacijom, sada bi koštala 1,42 funte, navodi BBC.
 
Ova kompanija razmatra da li da doda više sniženih opcija menija jer su povećani troškovi života, posebno u Evropi, doveli do toga da neki kupci sa nižim primanjima kupuju jeftinije artikle i manje velikih kombinovanih obroka.
 
Mekdonalds ima više od 36.000 restorana u više od 100 zemalja.
  • Dada

    30.07.2022 17:08
    Da
    A u Srbiji je isti koliko??? Znaci bio je 138 dinara u UK gde su okata i standard mnogo veci nego u RS. Kod nas kosta 210 dinara vec duze vreme! Sramotaaaa!!!! Bio na na 20 aerodroma i svagde je cena ista..samo Srbija iskace!! Sramota! Zasto placamo 80% skuplje nego englezi?
  • Miki

    30.07.2022 13:29
    Jeli vam sada jasno kak bi ziveli u srbiji da nemamo odgovrnu vladu i predcednika koji drze sve cene pod kontrolom dok na zapadu se morati kupaju hladnom vodom jer tople nema!
  • Jujuju

    30.07.2022 13:11
    A u Smrdiji tri puta godisnje poskupi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.