Pomfrit treba izbegavati posle četrdesete

Dijetetičarka Ketrin Gervasio kaže da bi žene starije od 40 godina trebalo da dobro razmisle pre nego što poruče porciju prženog pomfrita.
Pomfrit treba izbegavati posle četrdesete
Foto: Pixabay
Kako objašnjava, pomfrit je bogat masnoćama, ali i "praznim kalorijama", prenosi Index.hr.
"Drugim rečima, ne sadrži nikakve hranljive materije, nego samo kalorije, što nije od pomoći za kontrolu težine i zdravlje uopšteno", kaže Gervacio.
Prerađena hrana poput prženog pomfrita oduzima telu malo energije dok se vari, a drugi problem jeste i što ima značajan udeo trans masti.
 
"Ova pržena i slana namirnica je neverovatno ukusna, ali može dovesti do niza zdravstvenih problema - od srčanih bolesti preko dijabetesa do raka. Kada se konzumira u manjoj meri, krivac je za gomilanje kilograma i sporiji metabolizam", tvrdi dijetetičarka.
 
Dobra vest je i da postoji alternativa koja se može pripremiti u kućnim uslovima.
 
"Krompir možete da ispečete na papiru za pečenje u rerni bez ulja, a pazite i na to koliko ga solite. Neće biti ukusan kao iz restorana brze hrane, ali je puno bolji izbor za vaše telo", zaključila je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.