Ove namirnice sadrže šećer, a da toga nismo ni svesni

Iako mislimo da ne jedemo šećer, prava istina je da se on krije u mnogim namirnicama
Ove namirnice sadrže šećer, a da toga nismo ni svesni
Foto: Pixabay
Iako su poznati kao zdrava hrana ili se ne smatraju štetnim kao druge, postoje proizvodi koji kriju takozvani nevidljivi šećer, piše Index.hr.
Glucovibes je sastavio listu neočekivanih namirnica koje skrivaju šećer.
Prvo na listi je mleko, koje sadrži maltodekstrin. Sledi smrznuta pica kupljena u prodavnici, koja sadrži dekstrozu, prenosi Index.hr.
 
Ostala hrana uključuje krekere, žitarice za doručak, izotonična pića, kajmak, jogurt, beli hleb, puter od kikirikija, voćni sok, kobasice i majonez.
 
Da biste saznali da li u proizvodima koje kupujete ima šećera, pažljivo pročitajte etiketu o nutritivnim vrednostima.
  • frka

    03.12.2022 10:18
    vec je napisano
    U nekim drzavama za koje mi smatramo da su u ekonomskim problemima vec pise na proizvodima koliko ima masti (lose i dobre),satojaka koje sadrze secer i koliko ima cistog secera i treca vrlo vazna su aditivi kao sto su natrijumnitrati ili E250 - 252. Firme koje su upisivale i skrivale pravu sadrzinu kao kinder jaja, nutela, argenta pasteta...imaju velike probleme da vrate poverenje potrosaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.