Loše po zdravlje ako voda za kafu dva puta proključa

Kada u žurbi stavimo vodu za kafu ili čaj, često nam se desi da je se setimo tek kada gotovo sva voda nestane.
Loše po zdravlje ako voda za kafu dva puta proključa
Foto: Pexels
Većina nas samo dolije novu vodu u već proključalu i zakuva kafu.
Međutim, stručnjaci tvrde da je ova navika izuzetno štetna i da je se moramo rešiti što pre.
Čak i zdravi minerali na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac. 
 
Istraživavanja pokazuju da se duplim kuvanjem arsen, nitrati i fluor iz vode povećavaju, što je jako štetno za organizam.
 
Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je u takvoj vodi za piće najveća opasnost visoka količina arsena, jer može da dovede do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

kafa
  • Kaca

    03.02.2023 14:26
    pitanje
    a ukoliko koristimo vodu sa sto manjim sadrzajem suve materije? da li su onda izgledi nesto bolji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi