Loše po zdravlje ako voda za kafu dva puta proključa

Kada u žurbi stavimo vodu za kafu ili čaj, često nam se desi da je se setimo tek kada gotovo sva voda nestane.
Loše po zdravlje ako voda za kafu dva puta proključa
Foto: Pexels
Većina nas samo dolije novu vodu u već proključalu i zakuva kafu.
Međutim, stručnjaci tvrde da je ova navika izuzetno štetna i da je se moramo rešiti što pre.
Čak i zdravi minerali na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac. 
 
Istraživavanja pokazuju da se duplim kuvanjem arsen, nitrati i fluor iz vode povećavaju, što je jako štetno za organizam.
 
Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je u takvoj vodi za piće najveća opasnost visoka količina arsena, jer može da dovede do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.

Teme

kafa
  • Kaca

    03.02.2023 14:26
    pitanje
    a ukoliko koristimo vodu sa sto manjim sadrzajem suve materije? da li su onda izgledi nesto bolji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.