Italijani prave hleb od cvrčaka za "super proteinski užitak"

Jedna pekara u Italiji počela je da pravi hleb sa brašnom od cvrčaka.
Italijani prave hleb od cvrčaka za "super proteinski užitak"
Foto: Pixabay
To je prva pekara u ovoj zemlji koja se odlučila na proizvod od insekata i nalazi se u Torinu, prenosi N1.
Kako navode, u pitanju je tradicionalni recept za hleb, samo što se dodaje brašno od cvrčaka, kako bi se dobio "super proteinski hleb".
"U eksperimentalnoj smo fazi sa brašnom od cvrčaka", kaže Enriko Murdoko, koji navodi da je, kako kaže, namena nutritivne prirode.
 
Navodi da bi želeli da kreiraju tri proizvoda namenjena onima kojima je takva vrsta proteina potrebna - na  primer sportistima, onima koji drže dijete sa malo ugljenih hidrata, onima koji ne smeju mnogo šećera…
 
"Sarađivaćemo sa nutricionistom. Proizvodi će biti dostojna zamena za meso u dijetama. Neće zameniti karbonaru ili lazanje, čak i ne mora to da učini", kaže ovaj pekar iz Torina koji eksperimentiše sa proizvodima od brašna od cvrčaka.
 
Kako dodaje - tradicija će i dalje biti tradicija, ali proteinske pločice svakako nisu deo nje. Ističe da su još u fazi eksperimetisanja, pre svega jer se takvo brašno ne proizvodi u Italiji.

Teme

hleb
  • Međutim

    24.02.2023 19:14
    @Sremac
    Da, samo najverovatnije ne svojom voljom.
  • Cubi

    24.02.2023 15:59
    Nisam ocekivao ovo od Italijana
  • Sremac

    24.02.2023 13:48
    Za 20-30 godina svi cemo jesti insekte u nekom obliku..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.