Viljamovka među pet najboljih žestokih pića na svetu

Rakija viljamovka našla se među najboljim žestokim alkoholnim pićima na svetu.
Viljamovka među pet najboljih žestokih pića na svetu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Prema izboru sajta Tejst atlas, koji se bavi hranom i pićem, viljamovka je četvrto najbolje žestoko alkoholno piće, prenosi Politika.

Viljamovka je vrsta voćne rakije koja se destiliše od kruške viljamovke. To je blago i aromatično piće koje se proizvodi i pije u više balkanskih zemalja, navodi Tejst atlas.

Kako se dodaje, radi se o rakiji koja se često smatra najfinijom vrstom voćnog brendija u regionu.
 
"Viljamovka se pravi od svežih, zrelih krušaka, koje fermentišu pre nego što se destiliraju. Rezultat je bistro i bezbojno piće koje uobičajeno ima intenzivnu aromu kruške, blag i dug, zagrevajući ukus. Viljamovka se tradicionalno pije kao aperitiv", navode iz Tejst atlasa.
 
Na prvom mestu ove liste je škotski viski sa ostrva Ajlej, druga je reposado tekila iz Meksika, treći škotski hajlend skoč, a peti holandski džin.
  • Riki

    26.03.2023 22:59
    Riki
    Viljamovka je za mene zaista dobro piće još kada je gasim malim Hajnekenom…vrh! Ali Vinjak derem!!!
  • Super Hik

    26.03.2023 18:46
    Hahaha .... vilijamovka i vinjak ni na cipeli ne volim a kamo li u čaši i na astalu. Masna soda par excellence

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima