VIDEO: Neprestano kuvala 100 sati i oborila Ginisov rekord

Nigerijska kuvarica postavila je novi Ginisov rekord u neprekidnom kuvanju u trajanju od 100 sati i zvanično je proglašena pojedinačnom rekorderkom za najdužu neprekidnu sesiju kuvanja.
VIDEO: Neprestano kuvala 100 sati i oborila Ginisov rekord
Foto: Beta/AP
Hilda Basi, kuvarica iz Lagosa, oduševila je svoje sunarodnike maratonskim kuvanjem koje je počelo u četvrtak, a završilo se u ponedeljak uveče.
Mnoštvo sugrađana sve vreme je nesebično podržavalo Basi dok je pripremala brojna jela nacionalne i međunarodne kuhinje, od jolof pirinča do testenina i akara koji se pravi od brašna od pasulja, prenosi Rojters.
Predsednik Nigerije Muhamadu Buhari i nekoliko političara i slavnih ličnosti čestitali su Basi.
 
Do sada je ovaj Ginisov rekord držala profesionalna kuvarica iz Indije Lata Tondon, koja je 2019. godine bez prestanka pripremala jela punih 87 sati i 45 minuta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.