Najmanji restoran na svetu ima samo jedan sto, na red se čeka mesecima

U mestu Vakone u Italiji više od 30 godina postoji restoran "Solo Per Due". Vlasnici restorana tvrde da je to najmanji restoran ne samo u Italiji, već u celom svetu.
Najmanji restoran na svetu ima samo jedan sto, na red se čeka mesecima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako sam naziv restorana govori, u objektu ima mesta samo za dvoje. Gosti mogu da uživaju u mesnim i ribljim jelima, šampanjcima, vinima, a restoran im može spremiti i personalizovani desert. Na meniju su i testenina u obliku srca, škampi i školjke.
CNN piše da večera u ovom restoranu košta više od 450 evra, a prethodno je potrebna rezervacija na koju se čeka i po nekoliko meseci. Pola sata pre dolaska potrebno je najaviti se vlasnicima. Na zahtev gostiju može se organizovati privatni vozač koji će pokupiti goste. 
Prema internet recenzijama, iskustva gostiju u ovom restoranu su razna. Dok neki tvrde da su se proveli kao nikada u životu, drugi smatraju da takvo iskustvo ne vredi toliko novca. Najčešći gosti su parovi koji slave rođendane, godišnjice i veridbe, a u skladu s tim je i sam enterijer romantično uređen.
 
Restoran vode tri lokalna preduzetnika, ali svoja imena ne otkrivaju. 
 
"Ovo nije restoran. Mi nudimo unikatno, intimno iskustvo. Po tome smo poznati. Mi nismo bitni. Mi smo u sene. Sve se vrti oko gostiju", kažu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.