Francuska izdvaja 200 miliona evra za uništavanje zaliha vina, sve više ljudi pije zanatsko pivo

Francuska vlada izdvojiće 200 miliona evra za uništavanje viška vina i podršku proizvođačima.
Francuska izdvaja 200 miliona evra za uništavanje zaliha vina, sve više ljudi pije zanatsko pivo
Foto: Pixabay
Ta grana industrije pogođena je mnogim problemima, uključujući pad potražnje za vinom jer sve više ljudi pije zanatsko pivo.
Problem takođe predstavljaju zalihe vina kao i sve veći troškovi života.
Zato će vinogradari dobiti novac i za prelazak na proizvodnju drugih proizvoda, poput maslina.
 
Veći deo izdvojenog novca biće iskorišćen za kupovinu viška zaliha.
 
Alkohol će prodavati za pravljenje sredstva za dezinfekciju i čišćenje, kao i za pravljenje parfema.
 
Od 200 miliona evra, 160 je izdvojeno iz sredstava EU.
 
Podaci Evropske komisije do juna pokazuju da je potrošnja vina opala za sedam odsto u Italiji, 10 odsto u Španiji, 15 odsto u Francuskoj, 22 odsto u Nemačkoj i 34 odsto u Portugalu, dok je proizvodnja vina u celoj EU porasla četiri odsto.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Teme

vino

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.