Prokelj iz rerne - zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu

Zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu, ovaj recept za prokelj u rerni pruža izvanredan način da uživate u ovom hranljivom povrću.
Prokelj iz rerne - zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu
Foto: Pixabay
Sa sočnim prokeljem obogaćenim aromama belog luka, maslinovog ulja i parmezana, ovaj jelo će sigurno postati omiljeni dodatak vašem jelovniku.
Šta vam sve treba?
 
500 g prokelja
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica suvog origana
1/2 kašičice crvene ljute paprike (opciono)
1/2 šolje rendanog parmezana
 
Priprema:
 
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
 
Očistite prokelj, odstranite tvrde delove stabljike i prepolovite ih.
 
U velikoj šerpi, prokuvajte vodu i dodajte malo soli. Kuvajte prokelj u ključaloj vodi 3-5 minuta, samo da omekša. Zatim ga ocedite.
 
Na srednje jakoj vatri, u velikoj tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte sitno iseckan beli luk i propržite ga dok ne postane staklast.
 
Dodajte kuvani prokelj u tiganj, posolite, pobiberite, dodajte origano i promešajte sve sastojke da se dobro sjedine.
 
Prebacite prokelj u pleh za pečenje i ravnomerno ga rasporedite.
 
Po vrhu pospite rendanim parmezanom.
 
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni 15-20 minuta ili dok prokelj ne postane zlatno smeđ.
 
Poslužite toplo i uživajte u zdravom obroku!
 
Ovaj recept možete prilagoditi prema ličnom ukusu dodajući začine ili sastojke po želji. Možete narendati sir preko, dodati soja sos, a jesti ga kao prilog uz meso.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.