Prokelj iz rerne - zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu

Zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu, ovaj recept za prokelj u rerni pruža izvanredan način da uživate u ovom hranljivom povrću.
Prokelj iz rerne - zdrav, ukusan i jednostavan za pripremu
Foto: Pixabay
Sa sočnim prokeljem obogaćenim aromama belog luka, maslinovog ulja i parmezana, ovaj jelo će sigurno postati omiljeni dodatak vašem jelovniku.
Šta vam sve treba?
 
500 g prokelja
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica suvog origana
1/2 kašičice crvene ljute paprike (opciono)
1/2 šolje rendanog parmezana
 
Priprema:
 
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
 
Očistite prokelj, odstranite tvrde delove stabljike i prepolovite ih.
 
U velikoj šerpi, prokuvajte vodu i dodajte malo soli. Kuvajte prokelj u ključaloj vodi 3-5 minuta, samo da omekša. Zatim ga ocedite.
 
Na srednje jakoj vatri, u velikoj tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte sitno iseckan beli luk i propržite ga dok ne postane staklast.
 
Dodajte kuvani prokelj u tiganj, posolite, pobiberite, dodajte origano i promešajte sve sastojke da se dobro sjedine.
 
Prebacite prokelj u pleh za pečenje i ravnomerno ga rasporedite.
 
Po vrhu pospite rendanim parmezanom.
 
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni 15-20 minuta ili dok prokelj ne postane zlatno smeđ.
 
Poslužite toplo i uživajte u zdravom obroku!
 
Ovaj recept možete prilagoditi prema ličnom ukusu dodajući začine ili sastojke po želji. Možete narendati sir preko, dodati soja sos, a jesti ga kao prilog uz meso.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.