U Italiji počela da radi prva fabrika za proizvodnju brašna od insekata

Prva italijanska fabrika brašna od insekata otvorena je u regionu Marke, u centralnoj Italiji, uprkos protivljenju ministra poljoprivrede te zemlje Frančeska Lolobriđide.
U Italiji počela da radi prva fabrika za proizvodnju brašna od insekata
Foto: Pixabay
Hose Frančesko Ćani, izvršni direktor kompanije Nutrinsekt, rekao je za Ansu da je time "otvoreno novo poglavlje u istoriji prehrambene industrije".
On je takođe pozvao Lolobriđidu, koji teži da zabrani brašno od insekata u Italiji, "da dođe i sam se uveri koliko je zdravo i hranjivo".
U Službenom listu od 29. decembra objavljeno je pravilo kojim se u Italiji dozvoljava brašno napravljeno od cvrčka, larve Tenebrio molitor (brašnasti crv) i larve Alphitobius diaperinus (mala brašnarica).
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Jarvis

    31.01.2024 12:14
    ... Pa, dobro. U Aziji jedu prženice od insekata.
  • pape

    31.01.2024 10:16
    da daaa
    Ajme, krenulo je... Nema šta, za par godina umesto girosa, mali cvrčak index.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi