VIDEO: Japanci napravili hleb bez korice

Mnogi Japanci vole da jedu pahuljasti i mekani beli mlečni hleb, poznat kao 食パン šokupan, pečen u četvrtastim kalupima.
VIDEO: Japanci napravili hleb bez korice
Foto: Pixabay
Skoro svim šokupan sendvičima koji se prodaju u Japanu uklonjena je kora.
 
Postoje ljubitelji hleba s koricom, ali u Japanu prevladava mišljenje da korice nisu tako ukusne kao sredina hleba (kao što i Italijani vole svoj tramezzini bez korice). Ovo bi se moglo pripisati davnim danima kada je kora hleba bila tvrđa, ali ova percepcija je ostala pa prodavnice širom Japana nastavljaju da skidaju koricu.
Iako neke kompanije daju kore farmerima da ih koriste u stočnoj hrani i ponovo u drugim pekarskim proizvodima, ne čine sve isto pa praksa uklanjanja kora rezultira bacanjem hrane.
 
"The Imperial Hotel Co Ltd" je hotel u kom su pre posluživanja sendviča sekli koru, ali počeli su da prodaju sendviče napravljene s novim hlebom, s netaknutom "korom". Sendviči se mogu kupiti u Gargantua Delicatessen, luksuznoj pekari koja poslužuje hotelske goste i sve druge od 1971. godine.
Tokijski kuvar Sugimoto, koji aktivno promoviše UN-ove ciljeve održivog razvoja kroz hranu, bio je taj koji je preuzeo vođstvo u razvoju ovog koncepta: umesto da razmišlja o načinu recikliranja kore hleba, odlučio je da napravi jedan koji nema koricu koja bi bila odbačena.
 
@leekumkeeusa Tag a friend who would enjoy this crustless Egg Salad Sandwich filled with Lee Kum Kee Sriracha Mayo and Minced Garlic! #leekumkee #leekumkeeusa #sandwich #sandwichrecipe #eggsalad #eggsaladrecipe #eggsaladsandwich #srirachamayo #egglovers #garlic ♬ Summer Is for Falling in Love - Sarah Kang & EyeLoveBrandon
 
Nakon otprilike šest meseci pokušaja i grešaka, tim je došao do "belog hleba s novom teksturom" koji nema koricu. Taj hleb peče se polagano na nižoj temperaturi od konvencionalnog šokupan hleba, što rezultira vlažnijom teksturom, pa je mekan i beo sve do korice, uključujući i nju.
 

Teme

hleb

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.