Vinska vizija Otvorenog Balkana i ove godine na Sajmu vina u Veroni

Sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana" predstaviće se po drugi put na prestižnom sajmu vina "Vinitaly" u Veroni od 14. do 17. aprila.
Vinska vizija Otvorenog Balkana i ove godine na Sajmu vina u Veroni
Foto: Pixabay (ilustracija)
Privredna komora Srbije, uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Razvojne agencije Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije organizuje "Wine vision by Open Balkan" paviljon na sajmu.
 
Na paviljonu će se predstaviti vodeća vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, saopštili su iz Privredne komore.
"Posetioci sajma moći će da se upoznaju sa 150 vinskih etiketa iz svih regiona i vinogorja Srbije, voćnim rakijama, kao i gastronomskim specijalitetima sa Balkana u okviru prezentacije manifestacije 'Food Vision'", naveli su.
 
Dodali su da su ciljevi prezentovanja Vinske vizije Otvorenog Balkana na tom sajmu u Italiji novi poslovi za vinare regiona, kao i više stranih kupaca na vinskom sajmu u Beogradu koji će se održati od 22. do 24. novembra.
Navode da su inicijativu za organizaciju prve Vinske vizije Otvorenog Balkana pokrenuli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Severne Makedonije i Albanije. 
 
"Ove godine na sajmu Vinitaly učestvuje rekordan broj velikih kupaca – 1.200, a očekuje se i rekordan broj posetilaca, izlagača i kupaca - uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz Evrope, posebno Velike Britanije, ali i iz celog sveta - od SAD, Кanade, Severne, Centralne i Južne Amerike, preko Кine, Azije i Okeanije do Afrike", kažu u Privrednoj komori.

Teme

vino

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.