Hladna supa koja osvežava bolje od sladoleda

Hladna supa od krastavaca inspirisana je španskim gaspaćom - priprema se od svežih krastavaca i ne kuva se.
Hladna supa koja osvežava bolje od sladoleda
Foto: 021.rs
Uz dobar blender ili seckalicu povrća može se spremiti za manje od pet minuta, piše Pun kufer.
 
Poslužite je kao hladno predjelo ili međuobrok u vrući letnji dan.
Sastojci:
– 600 g svežih krastavaca
– 150 g grčkog jogurta
– 3 grančice sveže nane
– 1 limeta
– šaka svežeg vlašca
– so i biber po želji
 
Priprema:
 
Ogulite krastavce, očistite koštice i naseckajte na kocke. Ubacite ih s grčkim jogurtom u seckalicu povrća ili blender i pretvorite u gustu supu.
 
U blender dodajte i sveže začinsko bilje i sok jedne limete. Posolite i pobiberite po želji. Poslužite hladno.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Realno

    22.06.2024 06:05
    Ovo je smuti, nije supa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi