Reč je o delu testa pripremljenom u vodi ili mleku na više od 65 stepeni Celzijusa. Korišćenjem ove smese ćete poboljšati teksturu hleba i produžiti njegovo trajanje, prenosi
Klix.ba.
Potrebne namirnice:
Tri šoljice brašna
1/4 šoljice vode
Jedna šoljica mleka
80 grama šećera
Jedan kvasac
Jedno jaje
Četiri kašike maslaca
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, vodu i mleko. Zatim zagrejte na laganoj vatri i mešajte dok se smesa ne zgusne. Pazite da ne proključa. Nakon što se smesa zgusne, sklonite je s vatre i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi.
S ovom smesom pomešajte sve sastojke osim maslaca, najbolje mikserom. Smesu zatim prebacite na ravnu površinu i mesite. Postepeno dodavajte maslac. Stavite testo u zdelu i sačekajte da naraste.
Ponovo ga zamesite, razvaljajte i oblikujte. Podmažite pleh i ponovo ostavite hleb da se diže na otprilike pola sata. Premažite ga mlekom i pecite na 175 stepeni Celzijusa, takođe otprilike pola sata. Nakon što porumeni, sačekajte sat vremena pre nego što ga izvadite iz pleha.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
f0x
- Tri šoljice brašna bez alfatoksina
- 1/4 šoljice vode bez parazita i crva
- Jedna šoljica mleka bez alfatoksina
- 80 grama šećera
- Jedan kvasac bez kandide
- Jedno jaje bez antibiotika i hormona rasta
- Četiri kašike maslaca bez alfatoksina
....
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar