Kupci seksualnih usluga skloniji kriminalu

Muškarci koji plaćaju seks su mnogo skloniji raznim vrstama kriminalnih dela, uključujući nasilje prema ženama, nego oni koji to ne čine, ukazala je jedna studija u Sjedinjenim Američkim Državama.
Muškarci koji plaćaju seks su mnogo skloniji raznim vrstama kriminalnih dela, uključujući nasilje prema ženama, nego oni koji to ne čine, ukazala je jedna studija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Istraživanje kojim je rukovodila klinički psiholog Melisa Farli, obavljeno je na 202 dobrovoljna ispitanika iz Bostona, od kojih oko polovina ponekad plaća seks, dok ostali to ne čine.

Muškarci iz prve grupe su češće od onih drugih prijavili da su u životu počinili razna krivična dela i prekršaje, uključujući i ona u vezi s nasiljem prema ženama, zloupotrebom narkotika, povredama i oružanim napadima.

Praktično je utvrđeno da muškarci koji plaćaju seks često dele određene stavove i tendencije ponašanja različite u odnosu na one koji ne plaćaju seks, čak i kada su inače bliski po godinama, obrazovanju ili etničkoj pripadnosti.

Gotovo tri četvrtine kupaca "ljubavi" je izjavilo kako su se sa seksom upoznali preko pornografije, dok je među onima koji ne kupuju seks takvih bilo 54 odsto.

Između dve grupe takođe postoje različita gledišta o prostituciji - u smislu da li je u pitanju sporazumni seks ili eksploatacija. Muškarci koji kupuju seks pokazali su da znatno manje saosećaju s prostitutkama nego oni drugi, iako dve trećine i u jednoj i u drugoj grupi dele mišljenje da su prostituke većinom postale to tako što ih je neko namamio, prevario ili su bile žrtve trafikinga.

Utvrđeno je da kupci seksa izgleda opravdavaju takvo svoje ponašanje ubeđenjem da se prodstituke suštinski razlikuju od ostalih žena. U obe grupe ispitanika, većina (61 odsto kupaca seksa i 70 odsto onih koji to nisu) je u trenutku ankete bila oženjena ili su imali devojku.
  • Lalla

    20.07.2011 17:41
    pogresan redosled
    zna se ko moze da si priusti "poslovnu pratnju""!!!!!
    Prvo moras imati za sta,,,,ostalo sledi....
    Cika Frojd se jasno izjasnio;da muskost ne trpi brigu i nervozu!!!!
    Zakljucke donosi svako za sebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.