FOTO: Snimio kako krv iz fabrike zagađuje more

Podvodni fotograf Taviš Kembel snimio je vrlo uznemirujući prizor u vodama blizu Britanske Kolumbije u Kanadi.
U vodu se ispušta ogromna količina krvi iz obližnje fabrike za preradu ribe, a zbog toga je u opasnosti i divlji losos koji živi nedaleko od obale. 
 
Ovo je inače jedan od najlepših krajeva sveta, koji karakteriše čista voda, ali se čini da to više nije slučaj.
 
"Ovo je strašno videti. U pitanju su čitavi 'oblaci' krvi koji se ispuštaju u zaliv Braun", rekao je fotograf. 
 
On je nekoliko puta ronio kako bi istražio šta se sve dešava u blizini fabrika za preradu lososa, prenosi Quartz. 
 
U svoju odbranu, fabrika Braun Bej saopštila je da obavlja dezinfekciju otpadnih voda pre nego što ih izlije u zalivsku vodu. 
 
Kada je fotograf odneo uzorke krvi na analizu, saznao je da sadrži opasni virus PRV koji dovodi do oštećenja srca i skeleta lososa. 
 
Istakao je da ovi snimci nemaju za cilj da demonizuju fabrike, već da ukažu koliko čovečanstvo ne vodi računa o životnoj sredini i zaštiti vrsta.
 
  • Joka

    07.12.2017 08:54
    Veganci u mirovnoj misiji, ili ti ulozi Majke Tereze...Pustite narod da konzumira šta želi.
    Predlažem da organizujete okrugli sto i ljudima predstavite vaša iskustva na temu veganstva.Rado bih prisustvovao.Imali biste više stila nego "Prijatno mesožderi"-zaista smešno.
  • Sonja

    06.12.2017 17:01
    demonizacija
    Naravno da ne treba da se demonizuju fabrike. One samo rade ono sto mi trazimo. A mi trazimo da se u nase ime ubija milijarde zivotinja godisnje. Gde ocekujete da zavrsi taj otpad. On svakako zavrsava u vodi, kao i otpadi iz fabrika, od pesticida, otpad sa industrijskih farmi, citajte o mrtvim zonama u okeanu. Riba je toliko postala zatrovana toksinima da vise ne spada u zdravu hranu.

    Ljudi kazu - sve je zatrovano, ali ne kapiraju da su ribe, narocito grabljivice, veoma toksicne usled biomagnifikacije. Kada jedete samo biljke, toksini iz zemlje i vode su minimalni, mozete ih i oprati u velikom broju slucajeva (ispirite pirinac npr). Kada jedete zivotinje, toksini su u masnom tkivu i misicima, ne mozete ih skinuti i nalaze se u desetinama puta vecem procentu nego u biljkama usled bioloske magnifikacije.
  • Orwell Vegan

    06.12.2017 15:21
    Istina
    Prijatno mesozderi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin