Uskoro skeniranje lica putnika na aerodromima EU

U martu počinje "pilot program" dobrovoljnog biometrijskog skeniranja lica putnika na većim aerodromima EU za one koji nemaju pasoš zemalja Unije.

U martu počinje "pilot program" dobrovoljnog biometrijskog skeniranja lica putnika na većim aerodromima EU za one koji nemaju pasoš zemalja Unije.

Odmah po sletanju na aerodrom putnici će, ako to prihvate, biti podvrgnuti biometrijskom skeniranju i biće im uzeti utisci prstiju, navodi "EU-Observer".

Biometrijska mreža za prikupljanje podataka deo je "pilot programa" pod nazivom "pametne granice".

Putnici će u početku moći da odbiju davanje podataka, ali će nakon završetka faze testiranja u septembru - skeniranje biti obavezno.

Među aerodromima u kojima će biti prikupljani podaci su aerodromi u Švedskoj, Francuskoj, Portugalu, Španiji i Holandiji.

EU namerava da uvede biometrijsko skeniranje za putni, železnički i morski saobraćaj, a zajedno s biometrijom lica putnicima će biti skenirano i oko.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja