Srbija i Crna Gora zajedno na "trećim tržištima"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je u subotu da se sa crnogorskim ministrom održivog razvoja Branimirom Gvozdenovićem dogovorio o zajedničkim turističkim nastupima dve zemlje na trećim tržištima.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je u subotu da se sa crnogorskim ministrom održivog razvoja Branimirom Gvozdenovićem dogovorio o zajedničkim turističkim nastupima dve zemlje na trećim tržištima.

Ministar Ljajić je istakao da povećanje broja srpski turista u Crnoj Gori za 10 odsto istovremeno znači i povećanje plasmana roba iz Srbije na crnogorsko tržište za 15 odsto. "Naš primerani intres je da u Crnoj Gori boravi što više naših turista, jer to znači povećanje izvoza, ali i povećanje zapošljavanja, s obzirom na to da u Crnoj Gori tokom letnje sezone radi najmanje 15.000 naših građana", rekao je Ljajić.

Ljajić se s Gvozdenovićem sastao na Beogradskom sajmu turizma, koji je počeo 19. februara a završava se 22. februara. Ljajić je posla sastanka rekao novinarima na Sajmu da će već 26. marta, na sastanku u Budimpešti, Srbija i Crna Gora nastupiti sa zajedničkom turističkom ponudom.

Ministar Gvozdenović rekao je da je sa srpskim kolegama dogovoren zajednički nastup pre svega na kineskom tržištu, ali i drugim dalekim tržištima, sa ciljem da se i u Srbiju i u Crnu Goru dovede značajan broj turista iz tih područja. "Ovaj region može da ponudi nešto što drugi ne mogu i to je veoma važno na svetskoj turističkoj mapi", ocenio je Gvozdenović.

Prema rečcima Ljajića, povećanje broja srpskih turista u Crnoj Gori za 10 odsto istovremeno znači i rast plasmana proizvoda iz Srbije na crnogorsko tržište za 15 odsto.

  • НиколаНС

    22.02.2015 09:38
    Докле иде наша глупост
    Заједно на трећим тржиштима са Црном Гором? Па шта то они производе да би Србија имала користи од заједничког наступа. И наша производња је, нејблаже речено, смешна. Сад опет треба да плаћамо Црногорцима што нису способни да било шта направе као свет. Као ни ми, уосталом. Ја сам се понадао да је Црна Гора самостална, али заправо. Сада опет долазе на нашу грбачу. Нису нам Хрвати и Словенци довољни. Глупост индивидуа који воде ову државу је безгранична.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja