Završen Sajam turizma u Beogradu

Međunarosni sajam turizma, na kojem se predstavilo više od 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja, završen je danas, a prema procenama organizatora, najverovatnije je bio najposećeniji do sada.
Međunarosni sajam turizma, na kojem se predstavilo više od 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja, završen je danas, a prema procenama organizatora, najverovatnije je bio najposećeniji do sada.

Prvi put od 1978. godine, Sajam turizma u Beogradu otvorio je premijer Srbije. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić na otvaranju je rekao da je prošle godine u oblasti turizma ostvaren rast, da će taj rast biti nastavljen, da će biti više od 328 hotela, koliko ih sada Srbija ima, te da će država popraviti infrastrukturu i renovirati i privatizovati banje.

Očekivanja su da je ove godine Sajam turizma posetilo oko 65.000 posetilaca, a da je u Beogradu ostvareno oko 15.000 noćenja. U petak 20. februara na Beogradskom sajmu oboren je rekord - u krug sajma u toku tog dana ušlo je 5.254 vozila, što je najveći broj vozila u jednom danu na sajmu.

Sajam turizma održan je od 19. do 22. februara pod sloganom "Iskoristi trenutak", zemlja partner bili su Ujedinjeni Arapski Emirati, sa kojom je potpisan memorandum o saradnji u oblasti turizma. Ove godine na Sajmu turizma prvi put je učestvovala Jamajka, koja je u Srbiji prepoznala interesantno tržište.

Posetioci sajma imali su priliku da kupe ili rezervišu jeftinije turističke aranžmane za predstojeće leto. Istovremeno sa Sajmom turizma, održane su još tri manifestacije - Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja