Ni Turci više ne letuju u Turskoj

Turski premijer Binali Jildirim izdao je naredbu svim zaposlenim u državnoj upravi da prekinu godišnje odmore i da se vrate na posao.

U saopštenju iz kancelarije premijera navodi se da će naređenje, objavljeno danas u Službenom glasniku, biti na snazi do daljeg.

Naređenje je izdato tri dana posle neuspelog vojnog puča u kome je, prema podacima premijera poginulo 232 ljudi a po drugim izvorima i preko 290.

Zaposleni su pozvani da se vrate na posao u najkraćem roku, a naredba se odnosi na više od tri miliona ljudi.

Vlada je otpustila hiljade nosilaca pravosudnih funkcija i drugih funkcionera osumnjičenih za veze sa pokretom predvođenim muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom, koji živi u SAD. Turska vlada je optužila Gulena da stoji iza propalog državnog udara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja