Niko ne putuje za doček

Srpski turizam doživljava crne dane. Novogodišnji aranžmani se prodaju ispod svih očekivanja a pljušte i otkazi zaposlenima u agencijama. Jedini aranžmani koje turisti uplaćuju su jeftini i najskuplji.

Srpski turizam doživljava crne dane. Novogodišnji aranžmani se prodaju ispod svih očekivanja a pljušte i otkazi zaposlenima u agencijama. Jedini aranžmani koje turisti uplaćuju su jeftini i najskuplji.

Da je srednja klasa najviše pogođena ekonomskom krizom najbolje pokazuje podatak da će na novogodišnje praznike srpski turisti odleteti sa samo dva čarter leta. Većina će na doček 2011. godine stići - autobusom.

- Najveće interesovanje vlada za Beč, jer su cene povoljne, grad organizuje dobar doček, a od svih evropskih prestonica je najbliži - kaže Saša Vučković iz “Argusa”.- Imaćemo dosta polazaka počevši od 49 evra (doček bez noćenja), ali i za 99 evra (sa noćenjem u Beču) i podjednako se dobro prodaju. Ima interesovanja za Budimpeštu, ali ne kao ranije. Solun se slabije prodaje nego lane, što me čudi pošto će tamo sigurno biti toplije nego kod nas.

Za razliku od ranijih godina kada je po najmanje 20 čarter letova vodilo turiste na doček u inostranstvo, sada će sva srednja klasa “stati” u dva “Kontikijeva” čartera za Hurgadu. Biće još onih koji putuju u inostranstvo avionom, i to na ekskluzivna mesta, ali je reč o redovnim linijama. U ostalim agencijama primećuju da su turisti “pametniji nego ranijih godina”.

- Turisti su očigledno primetili da je za novogodišnje praznike sve skuplje i u našoj agenciji je 8. januar najtraženija smena - kaže Saša Zarić iz “Pontea”.- Recimo, prodali smo krstarenje “Kosta kruzis” po zapadnom Mediteranu koje je koštalo 190 evra. Očigledno je da narod nema para, da su ljudi uplašeni, nezadovoljni i da ne razmišljaju o praznicima.

  • Sasha

    27.11.2010 16:01
    Polako, videćemo još... Daleko je Nova godina...
    Polako, videćemo još... Daleko je Nova godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja