Slovenci dolaze disko vozom

Očekuje se da će zbog nadaleko čuvenog noćnog života više hiljada stranaca najluđu noć provesti u Beogradu, a najveće interesovanje za doček Nove godine u Beogradu vlada u Sloveniji.
Očekuje se da će zbog nadaleko čuvenog noćnog života više hiljada stranaca najluđu noć provesti u Beogradu, a najveće interesovanje za doček Nove godine u Beogradu vlada u Sloveniji.

Posebna atrakcija među mladim Slovencima je disko voz, kompozicija od 13 vagona za koju je već rasprodato svih 800 mesta.

Beograd je trenutno u Sloveniji najpopularnija destinacija za doček Nove godine, a slovenačke turističke agencije aranžmane za naš glavni grad reklamiraju rečima „Zabava, zabava, zabava i zabava“, što dovoljno govori kako komšije vide prestonicu Srbije.

Najveće interesovanje među mladim Slovencima jeste za dolazak disko vozom, za koji već je rasprodato svih 800 predviđenih mesta. Disko voz je kompozicija od 13 vagona, od kojih je jedan uređen kao bar i u njemu će putnici za Beograd moći da prekrate vreme - zabavljajući se.

"U tom vagonu žurka počinje od trenutka kad se putnici ukrcaju u voz. Di-džejevi će puštati muziku u celom vozu, a u tom vagonu ćemo postaviti blek lajt, strobove i veliku disko kuglu", kaže Pavle Kostadinović, direktor agencije "Supra travel", koja je organizovala dolazak disko vozom .

Vesela kompozicija na šinama 30. decembra stiže za Beograd, a cena koju su Slovenci platili za aranžman u disko vozu je od 130 do 250 evra.

"Ove godine će oko 2.000 Slovenaca doći u Beograd, a preko naše agencije skoro 1.000. To je rekordan broj dosad, a zanimljivo je da je interesovanje za beogradski disko voz duplo veće nego za isti takav koji će krenuti put Budimpešte. Inače, dan pred Novu godinu idemo na tradicionalnu srpsku večeru u hotel "Slavija" i restoran "Park", a potom i na žurku u "Tjub". Za sam doček smo iznajmili jedan klub, a za reprizu ćemo organizovati nešto na splavovima. Interesovanje je vidljivo već ove godine pošto Beograd sada ima izuzetnu reputaciju što se tiče provoda, ali i zbog vaše rakije i hrane", kaže Kostadinović.

Za mlade Slovence koji dođu u Beograd disko vozom biće organizovan i šoping u Knez Mihailovoj ulici, kao i poseta gradskim znamenitostima - Kalemegdanu, Kući cveća, Dedinju, Hramu Svetog Save, stadionu Crvene zvezde... Za one koji to budu želeli biće organizovan i odlazak na Buvljak na Novom Beogradu, kao i krstarenje rekama.
  • brm

    20.12.2010 14:10
    disko voznja za disko vozace :)
  • gasa

    18.12.2010 10:08
    dolaze?
    treba im javiti da krenu dva-tri dana ranije,da ne docekaju novu godinu i reprizu u vozu....ne znaju oni nase pruge...
  • InInsider

    18.12.2010 06:09
    Obradovah se za trenutak
    Mislio sam da pise "Slovenci odlaze disko vozom" :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.