FOTO: Najjeftiniji gradovi na svetu

Jedno obimno istraživanje otkrilo je deset gradova za čiji obilazak vam nije potreban dubok džep. Štaviše, oni su najjeftiniji na svetu.
Jedno obimno istraživanje otkrilo je deset gradova za čiji obilazak vam nije potreban dubok džep. Štaviše, oni su najjeftiniji na svetu.

10. Tunis

Deseti najjeftiniji grad na svetu je Tunis u istoimenoj državi. Većina afričkih gradova poskupela je u prošloj godini, ali ne i ova prestonica.

9. Madras

Grad Madras u Indiji jeftiniji je i od Nju Delhija i od Bombaja, iako je život u oba ta grada značajno pojeftinio ove godine padom vrednosti rupije u odnosu na američki dolar.

8. Kito

Kito u Ekvadoru osmi je najjeftiniji grad na svetu i prvi od četiri grada iz Centralne i Južne Amerike za čiji vam obilazak ne treba mnogo novca.

7. Meksiko Siti

Troškovi življenja u jednoj od najnaseljenijih prestonica sveta su značajno smanjeni u poređenju sa prethodnom godinom.

6. Okland

Okland je takođe pojeftinio i zbog toga zaslužio da se nađe na šestom mestu ove liste.

5. Velington

Grad na severnom ostrvu Novog Zelanda je još jeftiniji. Istraživanje je delimično objasnilo reputaciju ostrva kao popularne destinacije, jer nudi mnogo, za male pare.

4. Karači

Karači u Pakistanu je najjeftiniji grad u Aziji, a po visini cena nalazi se na čak 140. mestu.

3. Asunsion

Treći s vrha jeftini grad prestonica je Paragvaja, južnoameričke države. Iako deluje paradoksalno, život u tom gradu je poskupeo, jer je u 2008. zauzimao je prvo mesto na listi najjeftinijih.

2. Monterej

Monterej u Meksiku za dlaku je izbegao prvo mesto. Tu je življenje, prevoz, hrana, odeća, nameštaj i provod doslovno bagatela.

1. Johanesburg

Johanesburg je zvanično poneo titulu najjeftinijeg grada na svetu. Poređenja radi, pre stravičnog zemljotresa Tokio je bio najskuplji grad, gde su životne namirnice bile skuplje čak tri puta od istih u Johanesburgu.

  • nn

    02.04.2011 09:00
    svala cast za fotografiju johannesburga, sad mi je jasno zasto je najjeftiniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja