Bangkok najbolji grad na svetu

Prestonica Tajlanda ponela je prestižnu titulu najboljeg grada na svetu 2011. već drugu godinu za redom.
Prestonica Tajlanda ponela je prestižnu titulu najboljeg grada na svetu 2011. već drugu godinu za redom. Prema ocenama čitalaca Travel + Leisure magazina, Bangkok je zauzeo prvo mesto među velikim turističkim destinacijama kao što su Firenca, Rim, Njujork i Pariz.

Upitnik koji su sastavili urednici magazina sadržao je pitanja vezana za atrakcije, kulturu, hranu, ljude, šoping. Bankok se po drugi put najbolje rangirao sa rezultatom od 90,49 bodova, uz poboljšanje za 0,19 u odnosu na prošlu godinu.

U SAD-u i Kanadi kao prvih 5 su se istakli Njujork, Čarlston, Čikago, San Francisko i Santa Fe. Buenos Ajres je najbolji u kategoriji Centralne i Južne Amerike. Firenca je broj 1 u Evropi. Kejptaun se ističe kao najbolji grad u Africi, a Sidnej u australijskom, novozelandskom i pacifičkom regionu.

Bangkok je poznat po fantastičnim tropskim predelima, istorijskim zanimljivostima, bogatoj kulturi i čudesnoj arhitekturi.

Top 10 gradova prema odluci čitalaca Travel + Leisure magazina:

1. Bangkok, Tajland Eustaquio Santimano

2. Firenca, Italija ryarwood

3. Rim, Italija

4. Njujork, Njujork

5. Istanbul, Turska

6. Kejptaun, Južnoafrička republika

7. Siem Reap, Kambodža

8. Sidnej, Australija

9. Barselona, Španija

10. Pariz, Francuska
  • mimi

    06.10.2011 20:26
    The Hangover

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.