Putnici paničili zbog otvora na krilu aviona

Putnici Boeing-a 737 pre poletanja sa moskovskog aerodroma uspaničili su se pošto su videli nepokriven otvor na krilu aviona, ali to nije sprečilo pilota da obavi taj let, saznaje se danas u ruskoj kompaniji Transaero.
Putnici Boeing-a 737 pre poletanja sa moskovskog aerodroma uspaničili su se pošto su videli nepokriven otvor na krilu aviona, ali to nije sprečilo pilota da obavi taj let, saznaje se danas u ruskoj kompaniji Transaero.

Po video snimku objavljenom u medijima i na internetu, na krilu je nedostajao jedan od gornjih, servisnih poklopaca.

Od 70 putnika, 27 je odbilo da ostane u avionu, a posada je saopštila da će let ka Krasnojarsku biti obavljen i pored tog problema.

Pilot je obavešten o tom problemu, ali je rekao da će avion ipak poleteti što je izazvalo paniku među putnicima. "To je tehnički element koji ne sprečava poletanje aviona, prema tehničkoj dokumentaciji kompanije Boing", objasnio je portparol aviokompanije Konstantin Tjurkin i dodao da to "ni na koji način nije uticalo na bezbednost leta".

Prema više ruskih medija, pre nego što su putnici izašli iz aviona, posada im je pretila da će pozvati policiju i da će biti uhapšeni. "To ne odgovara istini", rekao je Tjurkin, dodajući da su ti ljudi mogli da izađu iz aviona i da će im biti vraćen deo novca od karte. Ruski dnevnik Komsomolska pravda piše da je pre nego što je otkriven problem, pilot u dva navrata pokušao da podigne letelicu ali bez uspeha. Portparol Tjurkin je to demantovao.

Prema rečima portparola, poletanje aviona je kasnilo zato što se upalilo svetlo za upozorenje na problem sa klimatizacijom u avionu.

  • vladimir

    21.03.2012 16:07
    otvori na avionu ?!
    jaoo.. nagledah se ja tih otvora i na lufthansi i kojekuda .. nije to nista strasno :D to je napravljeno da bude robustno i fleksibilno.. da je sve fiksirano, raspalo bi se pri prvom podizanju na vece visine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja