Tura za fanove Harija Potera

Ako ste se ikada pitali kako izgleda originalna scenografija filmova o Hariju Poteru, kako su snimani i pravljeni specijalni efekti, studio "Vorner bros" organizovaće od ovog vikenda obilazak "stopama Harija Potera".
Ako ste se ikada pitali kako izgleda originalna scenografija filmova o Hariju Poteru, kako su snimani i pravljeni specijalni efekti, studio "Vorner bros" organizovaće od ovog vikenda obilazak "stopama Harija Potera".

Vikend ture su rasprodate do juna, a studio će dnevno ugostiti 5.000 ljudi koji će tri sata moći da uživaju u rekvizitima i scenografiji koje su gledali u filmovima o dečaku-čarobnjaku, snimanim prema romanima Dž.K.Rouling.

"U projekat su uključeni studiji u kojima su snimani filmovi o Hariju Poteru", rekla je potpredsednica britanskog ogranka "Vorner brosa" Sara Ruts: "Morali smo da sa svakim filmom menjamo metle jer su glumci rasli i bivali sve teži i na kraju je sve postalo prilično komplikovana konstrukcija, a posetioci će sada moći da vide metle na kojima su satima sedeli glumci."

Ruts je objasnila da je za potrebe osam filmova o Hariju Poteru napravljeno i nekoliko hiljada čarobnih štapića od kojih će mnogi takođe biti izloženi. "Smatramo da je ovo jedinstveno iskustvo, sa scenografijama, rekvizitima i kostimima iz filmova o Hariju Poteru. Nijedan od ovih predmeta nije ranije bio izložen", rekla je ona.

"Ovo je prvi put da će obožavaoci moći da vide tajne iza filma, i upoznaju se sa time kako su filmovi rađeni, kako su rađeni specijalni efekti i mislim da će to, uz do sada neobjavljene snimke intervjua sa glumcima biti vredno cene ulaznice", rekla je Rut.

Sređivanje studija sa originalnim scenografijama i rekvizitima koštalo je oko 100 miliona funti, a zainteresovani karte za "šetnju s Harijem Poterom" mogu da kupe isključivo preko Vornerovog vebsajta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja