VIDEO: Najružniji grad Evrope kao turistička atrakcija

Nikolas Biso, belgijski turistički vodič, zarađuje novac na veoma neobičan način. On posetioce vodi u šetnju najružnijim evropskim gradom - Šarlroaom.
Nikolas Biso, belgijski turistički vodič, zarađuje novac na veoma neobičan način. On posetioce vodi u šetnju najružnijim evropskim gradom - Šarlroaom.

Šarlroa je nekada bio najveći industrijski centar Evrope. Tokom 1990. lokalna ekonomija je nestala, a stope kriminala i nezaposlenosti su postale veće nego ikad. Grad je uskoro dobio epitet najneatraktivnije destinacije, ne samo u Belgiji, već i u Evropi.

Međutim, Nikolas Biso je osmislio način kako da to iskoristi i okrene u svoju korist. Njegov "gradski safari" se pokazao kao pun pogodak.

Od razrušenih delova grada je napravio spomenike koji pokazuju kako brzo civilizacija može nestati. Iako se određeni broj građana protivi njegovom projektu, grad već prerasta u nesvakidašnju turističku atrakciju.

  • domaci

    29.04.2012 09:24
    to ruzno?
    suhum, Abhazija, ko je bio josh mu nije dobro
  • BR

    19.04.2012 06:59
    Arhitektura
    Radenko,
    nisam Jugonostalgicar, ali jedina dobra stvar iz doba komunizma je upravo arhitektura. Ako bolje pogledas kvartove na Limanu , Novom Naselju pa cak i na Detelinari, mozes da primetis da su gradjeni po meri coveka a ne po meri profita. Pre bih ziveo na Limanu ili Novom Naselju nego recimo na Grbavici ili u okolini Petra Drapsina. Prvo zbog kvaliteta zgrada, a zatim i zbog parkinga, zelenih povrsina... Dobar primer je i SPENS, koji verovatno jedini u gradu ima, izmedju ostalog, i protivpozarnu zastitu po svetskim standardima.
  • Urke

    18.04.2012 20:23
    Vodite ih u Vranje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja