Sutra otvaranje hotela Sveti Stefan

Najluksuzniji hotel na Crnogorskom primorju - Sveti Stefan trebalo bi sutra, posle petogodišnje pauze zbog rekonstrukcije, da primi prve goste, a čitav kompleks, kako je najavljeno, punim kapacitetom radiće od sredine juna.
Najluksuzniji hotel na Crnogorskom primorju - Sveti Stefan trebalo bi sutra, posle petogodišnje pauze zbog rekonstrukcije, da primi prve goste, a čitav kompleks, kako je najavljeno, punim kapacitetom radiće od sredine juna.

Vlada Crne Gore je popularni Svetac, zajedno sa Miločerom i Kraljičinom plažom, 2007. dala u dugoročni zakup singapurskoj kompaniji Aman rizorts, da bi dve godine kasnije posao preuzela grčka Restis grupa.

Prvobitni rok za otvaranje je bilo leto 2009, ali je on probijen, kao i nekoliko narednih.

Otvaranje grad-hotela, više puta je bezuspešno najavljivano, zbog čega su meštani Svetog Stefana, Miločera i Pržna tražili od nadležnih preispitivanje ugovora o zakupu, dok su iz pojedinih opozicionih partija zahtevali njegovo raskidanje.

Crnogorski ministar turizma Predrag Sekulić ranije je izrazio očekivanje da će tu državu tokom letnje turističke sezone posetiti veći broj turista nego 2011.

Crnu Goru je lane posetilo 1,37 miliona turista, a u njoj je od turizma ostvaren prihod od skoro 700 miliona evra.

  • ns

    23.04.2012 06:29
    i što je ovo vest. ako ćemo pratiti sve hotele u svim stranim zemljama kad se otvaraju trebalo bi nam sedam ovakvih portala.
  • Marina

    22.04.2012 21:47
    moš misliti
    Lepo,ALI; država Crna Gora odbija da vrati imovinu porodice Karađorđević-u koju spada i Kraljičina plaža.Tamo neka ide onaj ko ih ne poznaje...
  • 22.04.2012 19:44
    GFH
    Zasto njima uopste trebaju turisti? Oni nemaju pojma o turizmu,nejubazni su , neznaju nista a i opasni su. Neka se drze lokalnih biznismena i to im je dovoljno. Samo sto dalje od nas !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja