Rio de Ženeiro - grad sa najskupljim hotelima

Rio de Ženeiro preuzeo je prvo mesto Sidneju kao grad sa najskupljim hotelima na svetu, pokazala je nova studija.
Rio de Ženeiro preuzeo je prvo mesto Sidneju kao grad sa najskupljim hotelima na svetu, pokazala je nova studija.

Prosečna cena noćenja u najpopularnijoj brazilskoj destinaciji tokom prvih pet meseci 2012. bila je 240 evra, što je gotovo 50 odsto skuplje u odnosu na prošlogodišnje cene. Sajt HRS koji se bavi rezervacijom hotela sproveo je istraživanje i navodi da je razlog ovako drastičnog povećanja cena predstojeći FIFA Svetski kup koji treba da se održi 2014. godine.  Takođe, Rio treba da bude domaćin Olimpijskih igara 2016.

Cene prenoćišta "skočile" su i u ostatku sveta. U Londonu je zabeleženo poskupljenje od 4,33 odsto, pa sada u hotelu možete da odsednete po ceni od 124 evra u proseku.  U Majamiju treba da izdvojite za četvrtinu više novca nego ranije (122 evra) i oko petinu više u Meksiko Sitiju (100 evra). Moskva ostaje najskuplja u Evropi, pa za noćenje u glavnom gradu Rusije treba da izdvojite 150 evra. Na drugom mestu na Starom kontinentu je Cirih gde se odsedanje plaća gotovo 145 evra u proseku.

Najjeftinije destinacije su Bangkok, Prag i Peking, gde hoteli u proseku koštaju ispod 60 evra za noć. Za sličan iznos (65 evra) možete da odsednete i u Budimpešti, dok u Beču treba izdvojiti oko 93 evra u proseku.

Cene su pale u nekoliko evropskih gradova, uključujući i Atinu, Oslo i Lisabon. Hotelske sobe su jeftinije i u Buenos Airesu i Mumbaju, u poređenju sa prošlom godinom.

  • w

    14.05.2012 11:19
    pljačka
    i bezdušno bogaćenje... šta to košta 150 eur za jedno noćenje u hotelu ??!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja