Turska - najbolja destinacija u Evropi

Turski gradovi i muzeji osvojili su nagrade u 15 kategorija "World Travel Awards 2012", što potvrđuje da je ova zemlja u samom vrhu evropskog turizma.
Turski gradovi i muzeji osvojili su nagrade u 15 kategorija "World Travel Awards 2012", što potvrđuje da je ova zemlja u samom vrhu evropskog turizma.

Izmir je, uprkos jakoj konkurenciji koju čine gradovi kao što su Amsterdam, Atina, Kan, Kopenhagen, Dubrovnik, Lisabon, Oslo, Rejkjavik, Sankt Petersburg i Venecija, zasluženo dobio nagradu "Najbolja destinacija za krstarenje u Evropi".

Muzej mozaika Zeugma osvojio je "Nagradu izuzetnosti" zahvaljujući glasovima posetilaca vodeće svetske veb strane za putovanja Trip Advisor. Glasovima čitalaca Food and Travel magazina - "Destinacija godine" Istanbul je izabran za "Centar koji se mora posetiti".

Među konkurentima su se nalazili Njujork, Stokholm i Hong Kong, a pobeda Istanbula opisana je u časopisu rečima - "Jedini grad na svetu koji leži na dva kontinenta, grad koji je i danas među posetiocima veoma popularan, grad koji svake godine ugosti više od osam miliona posetilaca: Istanbul - najveći evropski 'grad za pauzu'".

Ministarstvo turizma Turske takođe je proglašeno za "Najbolje Ministarstvo turizma u Evropi".

  • Steva

    22.10.2012 10:09
    dobro je
    Neko smatra da se u Tursku ide, da bi se POTURILO.Mislim da,svi koji nisu načisto,treba da idu da se POTURE.Time bi bila razrešena dilem,šta i kako dalje.
  • 18.10.2012 05:25
    @Poturica - koji ruski avion su oni priveli? Nisam znao da ruski avioni nose Sirijske oznake, moguće je da im niko nije rekao da imaju sopstvene.
  • LimanacNS

    17.10.2012 20:31
    hm.. Poturica
    To stvarno baš ima veze sa turističkim nagradama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja