Najviši hotel na svetu uskoro u Severnoj Koreji

Najviši hotel na svetu biće otvoren sledeće godine u Pjongjangu, što predstavlja pokušaj Severne Koreje, pritisnute međunarodnim sankcijama i siromaštvom, da zaradi nešto deviza jačanjem turizma.
Najviši hotel na svetu biće otvoren sledeće godine u Pjongjangu, što predstavlja pokušaj Severne Koreje, pritisnute međunarodnim sankcijama i siromaštvom, da zaradi nešto deviza jačanjem turizma.

Hotel Rjugjong, zgrada piramidalnog oblika sa 105 spratova, gradi se već skoro 30 godina, a delimično će biti otvoren u julu ili avgustu, saopšteno je na poslovnom forumu u Seulu.

Reto Vitver, direktor nemačke kompanije za hotelski menadžment "Kempinski", rekao je da će ova firma biti prva zapadna kompanija koja će slobodno poslovati u Severnoj Koreji i upravljati novim hotelom. "Ovo piramidalno čudovište monopolizovaće sve poslove u gradu. Rekao sam sebi da moramo da dobijemo ovaj hotel kako znamo i umemo, zato što će to biti mašina za pravljenje novca ako se Severna Koreja otvori", rekao je Vitver.

"Kempinski", kompanija sa sedištem u Minhenu, baviće se menadžmentom, a egipatska holding kompanija OTMT, koja se bavi telekomunikacijama, finansiraće izgradnju hotela u okviru sporazuma vrednog 400 miliona dolara o kupovini licence za mobilnu telefoniju, koju je dobila 2008. godine.

Rjugjong će sa 330,02 metara biti najviši hotel na svetu, navodi se u podacima kompanije "Emporis", koja sakuplja podatke o zgradama od velike javne ili ekonomske vrednosti.

  • Pera

    05.11.2012 11:04
    Odvratno!
    Dok u Severnoj Koreji ljudi u 21. veku umiru od gladi, dok još uvek postoje kanibalizam i koncentracioni logori, neko g*vno razmišlja kako "mora da dobije ovaj hotel kako zna i ume, zato što će to biti mašina za pravljenje novca ako se Severna Koreja otvori". Tuga i bes!
  • LimanacNS

    03.11.2012 17:41
    Interesantno
    Jel ima neka naša agencija da nudi aranžmane? Računam da su oni jeftini čak i za nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja