Rajaner: Nema potrebe za sigurnosnim pojasevima u avionima

Izvršni direktor Rajanejra Majkl O'Liri ponovo je skrenuo pažnju medija na sebe izjavom da su sigurnosni pojasevi u avionima besmisleni, u pokušaju da lobira za sekcije u kojima će putnici unutar aviona stajati.
Izvršni direktor Rajanejra Majkl O'Liri ponovo je skrenuo pažnju medija na sebe izjavom da su sigurnosni pojasevi u avionima besmisleni, u pokušaju da lobira za sekcije u kojima će putnici unutar aviona stajati.

Izjavljujući da su avioni samo autobusi sa krilima, Oliri je dodao da "kada bi došlo do nesreće, pojasevi za spasavanje ne bi spasili ničiji život".

"Nije vam potreban pojas u podzemnoj železnici, ne stavljate pojas kada ste u vozu koji ide 200 kilometara na sat. Ukoliko u njima dođe do sudara, mrtvi ste", zaključio je O'Liri.

On se nada da će uspeti da zaobiđe bezbednosne regulative EU koje od putnika zahtevaju da budu vezani tokom poletanja i sletanja kako bi Rajaner sklonio 10 redova sedišta iz svojih aviona kako bi omogućio formiranje sekcija sa stajanjem unutar kojih bi putnici let plaćali 1 funtu.

"Više nemamo nezgodnih sletanja. Ukoliko kažete nekome da se uhvati za šipku prilikom sletanja, ta osoba će biti sasvim u redu", izjavio je O'Liri.

  • The Lalosh

    09.11.2012 13:57
    Turbulencija
    Mora da je zaboravio na najzabavniji doživljaj koji može da se desi prilikom letenja. Prilikom prolaska kroz granične oblasti između dve vertikalne struje vazduha oni što stoje i nisu vezani, bolje bi bilo da imaju kacigu. :)
    Ili planiraju da lete samo u idealni uslovima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja