Koje je najgore sedište u avionu?

Sajt SeatGuru pokušao je da identifikuje najgore moguće sedište u avionu kako bismo mogli da ga izbegnemo.
Sajt SeatGuru pokušao je da identifikuje najgore moguće sedište u avionu kako bismo mogli da ga izbegnemo.

Eksperti sajta koristili su prilično prost sistem. Uz pomoć brojnih pisama nezadovoljnih letača uspeli su da identifikuju šta odlikuje najgore moguće sedište u avionu.

Brajan Salcburg, generalni menadžer sajta, zaključio je da je u pitanju sedište koje se nalazi u sredini koje ne može da se spusti na samom kraju aviona smešteno između toaleta i loše postavljenog prozora sa držačima za ruke koji se ne pomeraju i manjkom prostora za noge.

Koristeći svoju arhivu mapa rasporeda avionskih sedišta, stručnjaci su pokušali da pronađu takvo sedište. Na njihovo iznenađenje, sedište koje je zadovoljavalo sve negativne kriterijume nalazi se u vremešnom avionu koji su 80-ih godina osmislili inženjeri u Rusiji, i što je još čudnije – i danas se može videti na nebu. U pitanju je avion Aeroflota.

Iako Aeroflot uglavnom koristi Airbuseve, i dalje je u upotrebi Ilyushin IL 96-300s koji se koristi za prevoz putnika na istok Rusije.

Sedišta u ekonomskoj klasi ovog aviona široka su svega 45,72 centimetra, što je znatno uže od standarda, a u repu aviona sedišta ne mogu da se obore zato što su preblizu toaleta.

Iako se ne nalazi u sredini, sedište 38A zadovoljava svaki kriterijum koji će putniku garantovano napraviti pravi pakao od leta.

  • 04.02.2013 07:45
    IL-96 je najbezbedniji i najprostraniji putnički avion na svetu. Kad već širite ovaj marketing, mogli ste im uzeti bar neke pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja