FOTO: Rajska reka koja nema izvor

Uz svoju umirujuću plavu vodu, kamene bazene i okolne palme, idilična reka Hinatuan na Filipinima izgleda poput raja.
Uz svoju umirujuću plavu vodu, kamene bazene i okolne palme, idilična reka Hinatuan na Filipinima izgleda poput raja.

Ipak, ova reka na ostrvu Mindnao je neobična još po nečemu – njena voda je slana, a čini se i da nema izvora.

Priča o izvoru ove reke je okružena misterijama i on nikada nije pronađen. Zbog blizine mora, neki smatraju da se radi o morskoj vodi koja prolazi kroz dugačke tunele i pećine i izbija kao rečni tok. Drugi čak navode kako su reku stvorile vile.

Hinatuan se smatra jednom od najlepših turističkih atrakcija na Filipinima, a teče direktno u Tihi okean. Reka je prilično duboka, a oko njenog toka se nalazi čitav niz stena pogodnih za skokove pa turisti iz čitavog sveta dolaze kako bi uživali u njenoj čistoj vodi, u kojoj žive brojne riblje i životinjske vrste. Zbog toga je popularna i među roniocima i podvodnim istraživačima.

  • mrva

    25.09.2013 12:49
    sunce ti kalajisano... evo i dunav u kog gledam je slicne boje, a atmosfera je posebno idilicna u pravcu zezeljevog mosta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja