Pariz najbolji grad za studiranje

Francuska prestlnica Pariz izabrana je za najbolji studentski grad, dok je glavni grad Velike Britanije, London, drugi na toj listi.
Francuska prestlnica Pariz izabrana je za najbolji studentski grad, dok je glavni grad Velike Britanije, London, drugi na toj listi.

Lista najboljih studentskih gradova napravljena je prema kriterijumima poput procenta stranih studenata, životnog standarda i kvaliteta visokoobrazovnih institucija. Prema ovoj listi, najbolji studentski gradovi su: Pariz, London, Singapur, Sidnej, Cirih, Melburn, Hong Kong, Boston, Montreal i Minhen.

U Parizu, život za studente, kao i cene školovanja, jeftinije su u odnosu na London, zbog čega je ovaj grad na drugom mestu. Ipak, u Londonu postoje 22 univerziteta, zbog čega je smatran "srcem globalne akademije".

Gradovi koji se takmiče za titulu najboljeg studentskog grada moraju da imati najmanje dva univerziteta koji su rangirani među "Svetskim univerzitetima QS-a" i broj stanovnika od najmanje 250.000 osoba.

  • No Name

    25.11.2013 12:26
    Najbolje mesto za studiranje je Srbija. Ovde odeš na giga-mega univerzitet i kupiš diplomu po želji.
  • mrva

    24.11.2013 23:31
    Pre dve godine kada sam bio u Parizu posetio sam i njihovu Akademiju umetnosti i kroz prozor jednog malog ateljea bacio sam pogled preko Sene i ugledao Luvr - najveci muzej na svetu. Pomislio sam kako je to studirati tamo, slikati u ateljeu i gledati na tvrdjavu Lujeva i nakon nastave recimo obici Mona Lizu... (studentima su ulazi u muzeje besplatni). U maju ove godine sedeo sam u Luksemburskom parku - jednom od najlepsih, a oko mene su bili i studenti, verovatno na nekim pauzama, i listali neke skripte, knjige...Lepotu takvih mesta je tesko zamisliti, mora se doziveti. Da sam takvo iskustvo doziveo kojih desetak godina ranije sada uveliko ne bih bio ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja