Počinje Festival čvaraka na Paliću

Predstojećeg vikenda na Paliću, ispred "Male gostione", biće priređen Drugi međunarodni festival čvaraka.
Predstojećeg vikenda na Paliću, ispred "Male gostione", biće priređen Drugi međunarodni festival čvaraka.

Program će početi sutra u 9 časova takmičenjem u pečenju čvaraka, koje će imati humanitarni karakter, jer će mast biti poklonjena nekoj od socijalnih ustanova. Kako najavljuju organizatori, u takmičenju će učestvovati majstori čvaraka iz Bačke, Srema, Mađarske i Slavonije.

Festival će zvanično biti otvoren u 11 časova, nakon čega će biti organizovan disnotorski ručak i objavljeni rezultati takmičenja. Tokom dana biće organizovana i izložba i prodaja mesa i mesnih prerađevina, a pri kraju dana i disnotorska večera.

Za nedelju, 8. decembar, predviđen je nastavak disnotorskog programa, a u 11 časova će biti održana tradicionalna dečija manifestacija trka "Deda Mrazova". Start trke je ispred "Male gostione", trči se ili šeta po kružnoj stazi od 600 metara sat vremena, a minimum je jedan krug. Svaki učesnik će dobiti medalju za uspomenu.

  • cica

    07.12.2013 11:54
    Neko posti a neko ne
    Podržavam ofaj festival čvaraka. Trebalo bi češće da organizuju i samim tim pomognu socijalno najugroženijim.
  • jova limanac

    07.12.2013 02:06
    @bojana - kad već pričate o postu, onda sigurno znate da se u Novom Zavetu kaže "Ne pogani čoveka šta ulazi u usta; nego šta izlazi iz usta ono pogani čoveka." Post bi pre svega trebao da bude duhovni, a čvarak je sasvim prirodan način ishrane u ovo doba godine, i ja lično ne vidim problem u ovom festivalu.
  • Bojana

    06.12.2013 19:53
    U sred posta,festival cvaraka. Mogao bi da se pomeri ubuduce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja